Uutiset
Tiimi
Kalusto
Historia
Galleria
Myydään
Kauden viimeinen kilpailu ajettiin Vantaalla
Kilpailukalenterin viimeinen kilpailu ajettiin Vantaan Vauhtipuistossa nimellä TAV Rallisprint. Kilpailuun osallistui huimat 130 kilpailijaa ja mukana myös Petri Yleisten puolella ja Hannu Senioreissa. Molemmat ajoivat Petri Micralla testaten samalla oliko edellisen kilpailun ehjät vetoakselit vain sattumaa..

Rata oli vain 2km pitkä ja aikalailla keinotekoinen, tynnyrinkiertoa oli paljon ja lähes puolet radasta oli asfalttia. Hannu sai numeron 19 ja Petri numeron 100. Hannun ensimmäinen kierros meni Micraan opetellessa ja eniten opettelua vaati vaihteisto sekä jarrut. Kelpo aika silti tuli, mutta kirittävää jäi toiselle kierrokselle.

Petri ensimmäinen kierros meni ihan vain ajellessa, muutamia virheitä tuli, kun Petri ei muistanutkaan yhtä osaa radasta.. Eli parannettavaa jäi petrilläkin paljon. Luokassa sijoitus ensimmäisen kierroksen jälkeen oli Petrillä 3. ja Hannulla 8., mutta Seniori luokassa kisasivat myös turboahdetut 4-veto autot joita olikin viivalla enemmän kuin 2-vetoisia vapaasti hengittäviä.

Toisella kierroksella Hannulla oli selvästi parempi vauhti, mutta ensimmäinen risteys meni pitkäksi, vauhtia oli hieman liikaa ja linja valui ulos. Aikaa tuhraantui, joten ajanparannusta ei tullut. Luokassa sijoitus pysyi samana. Huomionarvoista oli se, että Hannun ja Petri ajat olivat vain noin 0,3sekunnin sisällä toisistaan.

Petrillä toinen kierros tuli myös selkeästi paremmin, ratakin oli nyt muistissa. Yksi takavinkkeli meni hieman leveäksi, muuta virhettä ei tullut. Aika kuitenkin huononi, hyvin harva paransi ekan kierroksen aikaansa, johtuen huonoon kuntoon menneestä radasta. Sijoitus säilyi luokan 3. joka oikeutti palkinnoille.

"- Eka kierros meni penkin alle, oletin että asfaltti olisi ollut liukasta kun vettä on tullut paljon, mutta siinä olikin yllättävän hyvä pito, olisi pitänyt ajaa lujempaa ne osuudet. Radan keskiosalla tuli muistikatkos, en muistanut tarkalleen rataa. Toinen tuli mielestäni jo ihan hyvin, ainoastaan yksi takapiikki meni leveäksi, mutta aika ei parantunut. Taisi tehostaja hajota kun ohjaus meni yhtäkkiä raskaaksi. Olisi pitänyt ajaa se eka kierros lujempaa, luokan 2.tilaan olisi ollut hyvät saumat. Pääasia että vetarit kestivät ja nyt voidaan viimein todeta niitten ongelmien olevan takanapäin", kertoo Petri

YHTEISTYÖSSÄ

Satakunnankatu


Aro Solutions - Edullisia ja toimivia kotisivuratkaisuja.
AUTOKORJAAMO
TMI JANNE VESANEN
Puh. 0400-925553
NOKIA