Uutiset
Tiimi
Kalusto
Historia
Galleria
Myydään
Hannun kesän aloitus Tallinna rallista!

Golffi oli talven murheitten jälkeen laitettu uuteen uskoon. Kesän avaus kilpailu Hannulla ja Mikalla oli perinteikäs Tallinna ralli, joka ajettiin 25-26.6.

Nyt ensimmäistä kertaa mukana oli seniori luokka, joka oli osana F-Cupin nuottimestarit sarjaa. Perinteisesti kilpailu alkoi jo perjantaina Tallinnan Laululavalta, jossa ajettiin 2 kertaa sama asfaltti yleisö ek.

Hannulla oli hieman ongelmia ensimmäisellä, kun rajoitin oli jostain syystä jäänyt ala asentoon, täten kierroksia Golffi ei ottanut kuin reilut 5000rpm. Onneksi vika huomattiin, joten toinen kerta ajettiin puhtaasti läpi. Sijoitus ensimmäisellä oli senior luokan toinen, mutta ongelmasta huolimatta vain 2,9sekuntia Mäen Timon ajamaa pohja-aikaa hitaampi. Toinen kierros meni rauhallisesti ja tuloksena sama sijoitus, nyt eroa vain 1,2sekuntia.

Lauantaina alkoivat sorapätkät, jotka olivat erittäin vaativia autolle, johtuen osittain erittäin huonokuntoisesta reitistä. Lauantain ensimmäisellä Hannu ajoi heti pohja-ajan, kaventaen Mäen etumatkaa 2,4sekunnilla. Mäki siis pätkän toiseksi nopein.

Toinen sorapätkä, eli ek4 olikin erittäin vaativa tien kunnon puolesta. Hannulla ja Mikalle tuli rengasrikko ja samalla taka-akseli vääntyi rajusti mutkalle. Aikaa paloi rutkasti ja sijoitus luokan 3., ja 22,5sekuntia pohja-ajasta.

Huollossa Golffiin vaihdettiin tumppiakselit, jotka luultiin vääntyneen, mutta vika olikin itse taka-akselissa joka oli vääntynyt ja pyöränkulmat 50mm sekaisin :) . Tästä huolimatta matkaa jatkettiin.

Hieman vikurilla autolla seuraavalla ek:lla jatkettiin pohja-aikojen tehtailua. Nyt pohjat irtosivat 2,5sekunnin erolla johtavaa Mäen Timoa.

EK6 olikin kilpailussa ratkaisevassa asemassa. Erittäin vaativa huonoine osuuksineen koitui kahden senior luokan kohtaloksi, kun kilpailua johtava Mäen Timo ja neljäntenä ollut Kulmalan Jussi keskeyttivät. Kisaa jatkoi siis enään kaksi senioria, joista Hannu ajoi jälleen pohja-ajan, 4sekuntia Tiaisen Penaa nopeampana.

Hannun osalta kilpailu oli nyt vain maaliin ajelua ja seuraavat EK:t oli otettava varmanpäälle ja tarkasti, ilman, että auto särkyisi.

EK7:n pohjat 1.22 minuuttia, kasilla minuutin verran ja viimeisellä 13sekuntia. Ongelmiakin ilmeni jälleen, kun ek:n maalissa kuului autosta ylimääräistä ääntä. Vaihdelaatikko piti kovan äänen ja viimeinen siirtymä ajettiin erittäin hiljaa ja jännitystä oli ilmassa.

Onneksi Golffi kesti maalilavalle ja senior luokan voitto irtosi sekä samalla tuli F-Cup senior luokan nuottimestaruus ja palkinnot kotiin viemiseksi. Myöhemmin vaihdelaatikosta kuuluvaan ylimääräiseen ääneen paljastui rikkoutunut perävälitys.

YHTEISTYÖSSÄ

Satakunnankatu


Aro Solutions - Edullisia ja toimivia kotisivuratkaisuja.
AUTOKORJAAMO
TMI JANNE VESANEN
Puh. 0400-925553
NOKIA