Uutiset
Tiimi
Kalusto
Historia
Galleria
Myydään

Kausi paketoitiin voitolla Pohjanmaalla!
Edellisen kilpailun pettymys oli pyyhitty pois ja auto saatu kuntoon Pohjanmaa rallia varten.. Petri lähti päättämään kautta Micralla ja poikkeuksellisesti kyytiin istahti nyt Mannilan Turo.

Kilpailussa ajettiin neljä varsin mukavan pituista pätkää. Micraa oli koko viikko laitettu kuntoon, pieniä murheita oli vieläkin, kun bensavuotoo läppärungoista ei saatu korjattua, mutta riskillä pojat päättivät lähtee ajamaan. Viikolla hajosi Hestecin boxi ja se aiheutti harmaita hiuksia. Onneksi se saatiin korjattua Special Tuning Harisella.

EK1 oli reilut 10,5km pitkä. EK oli todella liukas ja mutainen. Suorillakin joutui ajamaan koko ajan, senverran pehmeää oli, mutaa ja 20eri ajolinjaa mudassa.. Vauhti oli hyvää alusta alkaen, mitään tilanteitakaan ei matkalle tullut. Pohja-aika 8 sekunnilla! Pätkän toinen oli lujaa Clioo käskyttävä Tuomiston Henkka. Varsin hyvin lähti kisa jälleen liikkeelle.

Kakkonen oli kisan pisin EK ja sillä mittaa mukavat 16,3km. Pätkän alussa oli varoitus päällä ja kohdalla huomasimme, kuinka pahin kilpakumppanimme Tuomisto oli ajanut ulos keskeytyksen arvoisesti. Hivenen aikaa kului kun auto oli tiellä ja melkein jouduimme pysähtymään. Loppu pätkä menikin melko vapautuneesti, kun arvelimme kiireen olevan ohi. Pohja-aika kirjattiin lähes 26sekunnin erolla. Toinen oli Huovinen Meganella.

Siirtymällä sitten tapahtui…. Kävimme huoltoasemalla tankkauksessa ja sieltä lähtiessämme liikennevaloissa Micra syttyi ilmi liekkeihin konehuoneesta. Turo otti sammuttajan ja sammutti tulen.. Sen jälkeen starttasimme auton ja huomasimme, että se käy 2 pytyllä.. Raahauduimme huoltoon ja huomasimme, että airboxia repiessä kaksi tulpan johtoo olivat menneet poikki, eikä sellaisia sattunut mukana olemaan. Koko huoltoalueen kiersimme tulpanjohtoja etsimässä, mutta emme sellaisia löytäneet. Onneksi aikaa oli reilusti ja löysimme Motonetin josta johdot onneksemme saimme.

Kolmos EK oli vajaa 12km ja pojat starttasivat sinne turvallisen 36,5 sekunnin johtoasemasta. Rauhallisesti etenimme, eikä tilanteita ollut täälläkään. Varmistelun makua oli ilmassa ja edelliseltä ek:lta saakka. Pohjat silti liki 11sekunnin erolla Huoviseen.

Viimeinen EK reilut 9km. Todella nopeaa tietä, mutaa ei nyt ollut, irtosoraa sitäkin enemmän. Samalla kaavalla kuin edellinen, ei mitään ihmeellistä. Pohjat kirjattiin nyt 9,2sekunnin erolla Könösen Anttiin.

Kisa päätettiin siis luokkavoittoon, hurjalla 1.08 minuutin erolla Huovisen Janneen.

" - Hyvä fiilis jäi kun kausi päätettiin voitolla. Harmi kun Tuomisto ajoi ulos, olisi ollut kiva ajaa kilpaa tänään. Ykkönen tultiin lujaa ja kakkosen alku, mutta kun näimme Henkan ajaneen ulos, niin atakki jäi siihen samaan paikkaan.. Perusvauhti oli asetus sen jälkeen ja kivaa oli. Ei yhtään tilannetta, tais matkalle kaks liippiä osua.. Kyllä viikolla vielä ahdisti ja oli lähellä että kisa jää ajamatta. Siirtymällä auto syttyi palamaan ja sydän hakkas tuhatta.. Bensavuoto oli tiedossa mutta riskillä lähdimme kisaan mukaan. Otettiin autoon ylimääräinen sammutin ja sammutusjärjestelmän sokat poistimme ekaa kertaa.. Arpaonnikin suosi, kun saimme Lautamäki Motorsportin 250euron lahjakortin, paistaa se aurinko joskus risukasaankin.. "

YHTEISTYÖSSÄ

Satakunnankatu


Aro Solutions - Edullisia ja toimivia kotisivuratkaisuja.
AUTOKORJAAMO
TMI JANNE VESANEN
Puh. 0400-925553
NOKIA