Uutiset
Tiimi
Kalusto
Historia
Galleria
Myydään

Talven viimeisestä kilpailusta voitto!
Oulussa ajettiin 2.-3.3, 50v Pohjola Ralli. Petri ja Sami saivat viime metreillä Micran kuntoon parin lainaosan turvin. Kiitokset kuuluvatkin Mäen Timolle laatikon kasaamisesta, Viitalan Petrille lukon laitosta sekä Nyströmmin Henkalle osien lainasta, ilman näitä kilpailu olisi jäänyt ajamatta! Kilpailusta erikoisen teki se, että ralli oli 2päiväinen. Lauantaina ja sunnuntaina ajettiin. Kilpailunjärjestäjät olivat tehneet lähtöluettelon yhtään miettimättä nopeusjärjestystä ja pojille oltiin arvottu numero 75 joka oli luokan viimeinen. Hiukan pelokkain tuntein piti matkaan lähteä, kun aavistus oli, että hitaimpia saisi pätkällä kiinni.

Ensimmäinen EK oli kuuluisa sprint pätkä, jolla mittaa vaivaiset 2,45km. Juuri ennen pätkän lähtöä huomasinne, että kytkin luistaa. Kytkin luisti paljon odotettua enemmän ja pätkä meni hiljaa körötellessä maaliin, sijoitus viimeisten joukossa ja eroa kärkeen 12,4sekuntia. Kova tasoitus tuli heti alkuun. Petri ajatteli jo luovuttaa ja suunnata kaluston nokka kohti Nokiaa. Kartturin painostuksella jatkoimme ja miettisimme uudelleen tauolla jatkaisiko kilpailua vai keskeyttäisikö.

EK2:lla mittaa oli jo mukavat 11,5km ja kytkin luisti edelleen, mutta ei niin paljoa enää. Pätkä meni kytkintä luistattaessa ja saimme edellä menevän kiinni. Lumipölyssä ajoimme 4km, eikä ohi meinannut päästä. Tappioo kertyi arviolta 5sekuntia. Laaksomaan Pasi ajoi jälleen pohjat ja Petrille kirjattiin luokan 4.nopein aika 8,5s pohjista joka oli varsin yllättävä, kun kytkinvikaisella sekä edellisen auton lumipölyssä menetetty aika oli varmasti enemmän kuin kertynyt ero..

Kolmonen oli lähes 20km pitkä. Laaksomaa oli hurjassa vauhdissa ja kellotti lähes 23sekunnin pohjat. Könösen Antti oli toinen ja Petri kolmas jääden reilut 27sekuntia. Edelleen kytkin murheet piinasivat ja jälleen edellinen auto otettiin kiinni ja lumipölyssä ensin 4-5km ja senjälkeen pääsimme ohi, mutta aikaa tuhraantui luvattoman paljon.

Launtain viimeinen pikis oli kilpailun pisin, mittaa mukavat 23km ja se oli legendaarinen Sanginjoki. Petrillä ja Samilla oli tavoitteena hyökätä ja saada parempia asetelmia viimeiseen päivään. Lähdössä saimme puhuttua 2minuutin lähtövälinkin. Pätkä tuli erittäin hyvin, kytkin luisti edelleen, mutta piti kokoajan paremmin ja paremmin. Pätkän loppuosalla saimme jälleen edellä menevän kiinni ja lumipölyssä taas tuhraantui arvokkaita sekunteja kun näkyvyys oli erittäin huono. Pojille kirjattiin hienot 12,6s pohjat Könöseen. Laaksomaa oli kolmas, jääden 14,7sekuntia. Mainittakoon, että aina kova vastus Sarjulan Sami jäi huimat 33sekuntia Petrille.

Yö tauolle päästiin luokan kolmannella sijalla, eroa toisena olevaan Könöseen oli enään reilut 4sekuntia ja Petri uhosikin että aamun ensimmäisellä ero tulisi olemaan päinvastainen. Jännitystä oli aamulla ilmassa kun jarrusatulan ilmausruuvin messinki holkki katkesi ja jäi satulaan, jonka onneksi saimme kaivettua pois vielä ja laittamaan uusi holkki, joka kuitenkin vuosi, eikä etujarruja saatu kuin pumppaamalla.

Aamun ensimmäinen, EK5 oli 12,2km pitkä ja erittäin makea. Pohja-aika kirjattiin Petrille 2,1s erolla Laaksomaahan. Könönen oli vasta 6., jääden 15,1sekuntia joka tiesi nousua toiselle sijalle. Eroa Laaksomaahan oli liikaa, joten Petri aikoikin varmistella sijoitustaan.

Kahdella viimeisellä ei enään yritystä ollut ja kun huomasimme ek6 erittäin pienen ja huonokuntoisen tieosuudella Laaksomaan olevan sivussa, vauhtia tiputettiin entisestään, koska se tiesi rallin johtopaikkaa! Mitään yllättävää ei ollut ja maaliin ajettiin varmasti voittajina! Eroa toiseksi ajaneeseen Könösen Anttiin kertyi lopulta liki 20sekuntia ja kolmanneksi ajaneeseen Sarjulan Samiin liki 40sekuntia.

- Työvoitto! Ykkösen jälkeen olin jo keskeyttämässä kisaa. Paloi totaalisesti hermot ja kun kuitenkin jatkoimme kytkin luisti rajusti. Se onneksi parani koko ajan, joskaan ei luistaminen loppunut kokonaan. Sangilla koitimme tulla sen mitä osataan ja tuolla kytkimellä pystyi ja se onnistui. Yksi tilannekin mahtui mukaan. En ymmärrä järjestäjiä kuinka ne laati lähtölistan, hävisimme pelkästään lauantain ohituksissa yli 20sekuntia kun näkyvyyttä ei välillä ollut yhtään. Sunnuntaina taas etujarrut tuli vain pumppaamalla, ihmeen hyvin se eka silti tuli, mutta aika varpaisiltaan silti piti olla. Väitän, että ilman ongelmia olisimme ajamalla kilpailun alussakin laittaneet Laaksomaan koville. Kisana huono, mutta tulos ja pisteet hyvät.

YHTEISTYÖSSÄ

Satakunnankatu


Aro Solutions - Edullisia ja toimivia kotisivuratkaisuja.
AUTOKORJAAMO
TMI JANNE VESANEN
Puh. 0400-925553
NOKIA