Uutiset
Tiimi
Kalusto
Historia
Galleria
Myydään
Mänttä 200-Ajoista luokan 3.tila sekä sarjajohto!

Legendaarinen Mänttä 200-Ajot saivat olla näyttämönä, kun RallyTrophyn kesän ensimmäinen kilpailu ajettiin 24.8.
Petri ja Sami lähtivät kilpailuun sarjan 4.sijalta ja tarkoituksena oli ottaa pisteitä, kun alla oli jo yksi keskeytys ja sen tuomat nolla pistettä. Lisäksi kauden ensimmäisen rallin ensimmäisellä EK:lla pojat antoivat minuutin tasoitusta bensapumpun releen hajottua.

Hieman jännittynein mielen pojat reitille lähtivät, ajotaukoa kun oli kertynyt 5kuukautta ja treeniä tuossa ajassa vain muutama kilometri joka sekin ajettiin vaikeissa olosuhteissa, kun vettä oli satanut useita päiviä, pehmittäen tien.

EK1 oli heti kilpailun pisin, mittaa sillä noin 14km. Ajamattomuus paistoi selvästi, mutta yllättävän hyvin kuitenkin, sijoitus pätkällä luokan 3., mutta pahimmat vastukset sarjan kannalta jäivät taakse.

Kakkosella mittaa oli lähes 12km ja se tulikin jo paremmin, mutta täydellistä suoritusta ei vielä saatu. Luokan 4.sija mutta erot olivat minimaaliset. Kärkeen eroa ainoastaan alle 3sekuntia. Mitään tilanteita ei tännekään mahtunut, perus vauhti.

EK3 oli reilut 9km pitkä ja nyt olikin pienempää tietä tarjolla myös. Petri ei saanut rytmistä oikein kiinni ja pienen tien osuus tuli todella huonosti. Luokan 5.sija, mutta eroa luokan pohja-aikaan jo reilut 5sekuntia. Tiukkaa taisteua oli luvassa seuraavilla EK:illa kun 5 kuljettajaa oli tässä vaiheessa 5sekunnin sisällä toisistaan. Petri piti tässä vaiheessa 5.tilaa.

Tauolla vaihdettiin uudet renkaat alle ja nelosella oli tarkoitus hyökätä.

EK4 tulikin todella hyvin, tilanteita ei ollut eikä virheitäkään matkaan tullut. Luokan pohja-aika kirjattiin vihdoin Petrille, mutta äärettömän kovaa ajanut luokan uusi tulokas Heikkilä ajoi myös hyvin ja jäi Petrille ainoastaan 1,6sekuntia. Petri nousi tässä vaiheessa luokan 3.sijalle ja eroa 2.olleeseen Järvisalon Kimmoon oli vain 0,5sekuntia.

Viimeisellä EK:lla tultiin lujaa, mutta varmasti, koska pisteet olivat nyt mielessä. Ei mitään tilannetta täälläkään ja perus suorituksella luokan 2.tila, mutta harmittavasti Järvisalon Kimmo ajoi pohja-ajan ja näin ollen Petrin sijoitus pysyi kolmantena. Lopulta eroa voittajaan Heikkilän Mikkoon oli vain 8,3sekuntia ja kakkoseen, Järvisalon Kimmoon alle 2sekuntia. Pienet olivat erot siis!

Pisteitten kannalta tämä oli todella hyvä suoritus, koska Sarjulan Sami ajoi hieman leveäksi ykkösellä keskeytyksen arvoisesti ja toisena ollut Toivosen Janne jätettiin luokan 6.sijalle. Petri nousi nyt vajaan 2pisteen erolla sarjajohtoon!

" - Ei paras päivä ajollisesti, nelonen oli ainoa joka tuli sillain kuten olisi pitänyt tulla jokainen pätkä. Kyllä karu totuus oli, että ajamattomuus näkyi, olisi pitänyt ajaa treeniä tässä pitkällä tauolla. Mutta tyytyväinen olen silti sijoitukseen, tarttee muistaa että muilla on tälle kesälle jo kisojakin alla sekä treeniä.. Sarjan kannalta näyttää nyt hyvältä kun nousimme sarjan johtoon. Harmittaa se ekan kisan minuutin tasoitus, piste ero olisi nyt ihan hyväkin ilman sitä vikaa. Kesälle vaihdoimme Pirellin renkaat, talvihan ajettiin myös Pirellin renkaalla. Rengas toimi todella hyvin, olimme oikeen yllättyneitä siitä, kuinka hyviä ne olivat! Tästä on hyvä jatkaa Heinolaan. Kiitokset myös Kanasen Ranelle joka on auttanut meitä vaihteisto ja lukko asioissa! "
YHTEISTYÖSSÄ

Satakunnankatu


Aro Solutions - Edullisia ja toimivia kotisivuratkaisuja.
AUTOKORJAAMO
TMI JANNE VESANEN
Puh. 0400-925553
NOKIA