Uutiset
Tiimi
Kalusto
Historia
Galleria
Myydään
RallyTrophyn toiseksi viimeinen kilpailu käytiin Heinolassa

Rally Trophyn sarjan viides osakilpilu ajettiin Heinolassa Jari-Pekka Rallin nimellä 14.9. Petri ja Sami lähtivät sarjan johtopaikalta kisaan ja tarkoituksena olikin säilyttää johtopaikka viimeiseen osakilpailuun ja hieman kasvattaa minimaalista pisteeroa.

Micraakin oli hieman säädetty Mäntän jälkeen, koska siellä vaivasivat pienet ajettavuus ongelmat, lukko laitettin uusiin asetuksiin. Yhtään testiä pojat eivät kerinneet ajamaan, joten pienoinen arvoitus uudet asetukset olivat, silti luottavaisina kilpailuun startattiin.

Kilpailun ensimmäinen pikis jouduttiin perumaan harmillisen tapahtuman takia, joten poikien kisa alkoi toiselta EK:lta joka oli heti kilpailun pisin. Vaativa 15km EK, jossa vaihtelua riitti ja oli äärimmäisen haastava. Ilman virheitä pojat tulivat ja kyyti tuntui olleen heti kunnossa, koska pohja-aika kirjattiin heidän nimiinsä tasan 4sekunnin erolla Sarjulan Samiin, Toivosen Janne oli kolmas, jääden 4,8sekuntia.

Toisella pätkällä rytmi oli jostain syystä hieman kadoksissa, pientä tietä oli paljon, eikä ajo siellä sujunut. Eroa pohjat ajaneeseen Toivoseen oli 6,4sekuntia.

Kolmas pätkä oli jälleen pientä ja nyt koitettiin ajaa paremmin, mutta huonokuntoisella osuudella menivät pyöränkulmat sekaisin ja auto oli todella vaikea ajettava. Sarjula ajoi vuorostaan pohja-ajan ja Petri jäi 5,2sekuntia, Toivonen kiilasi vielä poikien väliin.

EK4:selle saatiin kulmat kuntoon, mutta Toivosen Janne iski hurjan ajan pöytään tehden 7sekunnin pohjat Sarjulaan ja Petri oli kolmas jääden 8,1sekuntia. Toivonen oli ottanut vilppilähdön, joten aikasakkoa tuli 10sekuntia. Tämä tiesi sitä, että kolmikko Toivonen, Petri ja Sarjula olivat ennen viimesitä pikistä minimaalisilla eroilla toisiinsa.

Viimeinen EK:n pienitie tuli jälleen huonohkosti, mutta selkeästi jo paremmin kuin aikaisemmilla pikkuteillä. Pätkän isotie tultiin todella kovalla yrityksellä ja se tulikin lähes nappisuorituksen arvoisesti. Mutta niín vain kävi, että Toivonen ajoi pohjat ainoastaan 0,6sekunnin erolla ennen Petriä. Sarjula kolmas jääden pohja-ajasta 1,5sekuntia.

Tuloksena siis luokan 2.tila ja eroa voittajaan Toivoseen harmittavat 2,1sekuntia. Kovasta kilpailusta kielii se, että kolmanneksi ajanut Sarjula jäi voittajasta vain 3,3sekkaa.

- Selvää on, että tuollainen ero harmittaa kovasti, vielä kun ne pisteet olisivat olleet äärettömän tärkeät. Sen verran paljon oli pientä tietä, että kisa ratkesi niissä, meidän vaihteisto ei sovellu sinne yhtä hyvin kuin kilpakumppaneittemme. Mutta mukavan tiukka kisa oli jälleen. Vähän sai ripustukset iskua, mutta viikonpäästä jo tarttisi käydä ajamassa rallisprintti treeni mielessä. Viimeiseen sarjakilpailuun tattisi saada se kuuluisa maximun attack jostain, johdamme vielä sarjaa, mutta meidän on oltava Toivosen edellä jos mielimme kultaa ottaa, aika haastava kisa siis tulee. Nyt ajamme sprintin alle ja vielä ennen Perniöö ajamme nuotitettavan SM rallin, joten hyvää treeniä saamme sinne ratkaisu kisaa kivasti.
YHTEISTYÖSSÄ

Satakunnankatu


Aro Solutions - Edullisia ja toimivia kotisivuratkaisuja.
AUTOKORJAAMO
TMI JANNE VESANEN
Puh. 0400-925553
NOKIA