Uutiset
Tiimi
Kalusto
Historia
Galleria
Myydään

Kauden ensimmäinen F-Cup ajettiin Riihimäellä

Riihimäki isännöi kauden 2010 ensimmäistä F-Cupin kilpailua. Sarja oli saanut uudistusta, kun nyt kilpailut on jaettu siten, että Yleinen, Naiset ja Seniorit ajavat samoissa kilpailuissa ja kaikki Juniorit taas talvikauden eri kilpailuissa. Uudistus on todella hyvä, koska nyt kaikki saavat paremmat lähtönumerot.

Hannu ja Mika ajavat Senior F-Cup sarjan ja kauden avanneessa Riihimäki Rallissa he saivat numerokseen 94. joka oli varsin hyvä kun miettii viime vuoden sarjan kilpailunumeroita. Autona oli viimevuodesta tuttu Opel Manta, joka oli saanut ylleen uutta väriä.

Ensimmäinen EK oli yleisö pätkä, jolla mittaa oli 1,62km. EK sisälsi myös varsin rajun hyppyrin, joka oli tehty maaliin tuloon. Hannu ja Mika ajoivat varovasti ja ainoa virhe sattui, kun käsijarru lukittui kesken pätkän vieden muutaman sekunnin aikaa. Sijoitus siellä 11. ja eroa kärkeen kertyi reilut 11sekuntia.

EK2 olikin jo varsinainen erikoiskoe ja sillä oli mittaa lähes 7km. Renkaat olivat väärät kun takana oli jääpyörää, eikä pitoa tahtonut olla laisinkaan. Varovainen ajo tuotti sijan 14. ja eroa pohjat ajaneeseen Olavi Juntuseen tasan 7sekuntia.

EK3:lla mittaa jo hienot 14.91km. Ei mitään ongelmia, jääpyörä tuotti taas hieman tuskaa pidon puuttuessa, mutta sijoitus oli nousujohteinen ja nyt komeasti jo 7. jääden Kari Roivaisen pohjista reilut 15sekuntia.

Kolmosen jälkeen oli huolto ja tässä vaiheessa sijoitus oli upeasti 3. Auto pelasi mainiosti ja nyt saatiin renkaat vaihdettua lumipyörään.

EK4 oli lyhyt vain 4,43km. Jälleen varmanpäälle ajo ja rengas tuntui paljon paremmalta nyt. Sijoitus komeasti 6. ja eroa kärkeen vain 3,4sekuntia.

Viidennellä EK:lla oli mittaa reilut 7kilometriä. Varmanpäälle ajettiin. Taas jatkettiin nousujohteista ajoa ja sijoitus yhden sijoituksen parempi, kuin edellisellä, eli nyt 5. Roivaisen pohjista vain 4sekuntia jääneenä.

EK6:lla oli jo pimeää ja sillä mittaa 8,17km. Ei mitään yllättävää täälläkään, samanlaisella reseptillä mentiin kuin aikaisemmatkin ja sijoitus jälleen todella hyvä 5. ja pohja-ajan tehneelle Roivaiselle jäinne tälläkertaa 13.8sekuntia.

Vuorossa oli kisan viimeinen huolto, jonne parivaljakko saapui edelleen hienolla 3. sijalla. Jäljellä olivat kaksi viimeistä EK:ta jotka olivat todella vaativia ja kilpailun viimeinen pätkä olikin varsin ratkaiseva kun sillä oli mittaa huimat 23.3km.

Seitsemäs EK (9.36km) meni samalla kaavalla edelleen, ainoa haitta oli lumipöly joka jäi leijaamaan ja siten esti näkyvyyden hetkittäin lähes olemattomaan. Tilanne kuitenkin kaikille sama. Ei mitään murheita ja nyt tuli kilpailun paras EK sijoitus joka oli 4. ja pohjista reilut 9sekuntia.

Viimeinen oli kilpailun ylivoimaisesti pisin ja mittaa hurjat 23.32km. Ei murheita täälläkään ja lumipölyä oli paikoitellen paljon. Varmanpäälle maalia kohden ja sijoitus täällä 5.

Maalissa Hannua ja Mikaa odotti komea 2.sija ja 27 sarjapistettä! Eroa voittajaan Seppo Väätäiseen jäi 10,4sekuntia. Tästä on hyvä jatkaa Jämsän F-Cuppiin!

YHTEISTYÖSSÄ

Satakunnankatu


Aro Solutions - Edullisia ja toimivia kotisivuratkaisuja.
AUTOKORJAAMO
TMI JANNE VESANEN
Puh. 0400-925553
NOKIA