Uutiset
Tiimi
Kalusto
Historia
Galleria
Myydään

1000 Lakes Rallystä luokkavoitto!
Legendaarinen 1000 Lakes Rally ajettiin heinäkuun 7.päivänä erittäin hienossa säässä. Aurinko paistoi, joka takasi erittäin lämpimät olosuhteet kilpurin ohjaamoon. Reitti oli varsin legendaarinen Jyväskylän vanhoine pätkineen ja kilometrejä oli mukavat ~50km ek:ta.

EK1 oli 10,6km pitkä ja erittäin haastava, välillä erittäin nopea pätkä. Ajo sujui hyvin, vaikka rallia oli ajettu viimeksi talvella ja tänä kesänä kilometrejä oli alla vain Jalasjärven sprintistä. Noin 2km kohdalla jouduimme pysähtymään, kun edellä ajava Janette oli romuttanut Suzukin varsin lohduttomaan kuntoon ja auto oli jäänyt tielle. Aikaa kului arviolta 5-10sekuntia. Silti luokan pohjat kirjasimme nimiimme 8,5sekunnilla ennen samanlaisella Micralla mukana ollutta Koskelan Anssia.

Kakkonen oli todella mahtava baana, jolla mittaa vajaat 13km. Ajo sujui taas hyvin, perusvauhtia tulimme, eikä turhia riskejä haluttu ottaa. Vauhti riitti myös siellä luokan pohja-aikaan, nyt eroa selkeämmin 22sekuntia. Toiseksi ajoi jälleen Koskela.

Nyt vuorossa oli tauko, joka oli erittäin pitkä kestäen lähes 2tuntia. Huollossa ei tarvinnut mitään tehdä, ainoastaan putsata sorat takavanteista kun välillä ravisti jo melkoisen lujaa.

Kolmonen oli kilpailun hienoin ek ja sillä mittaa 12.2km. Sama tahti säilyi ja pohja-aika 17sekunnilla Koskelaan. Lopussa jo hieman löysäilimme ja jarruttelimme.

Viimeinen pätkä oli 12,5km pitkä ja sen tulimme erittäin varovasti, kun mitään kiirettä ei ollut ja halusimme varmistaa maaliinpääsyn sekä maalissa odottanutta luokka voittoa. Ihmetytti hieman pohja-aika jonka sielläkin teimme. Taisivat muut myös varmistella sijoituksiaan. Vajaat 20sekuntia olimme Koskelaa nopeampi.

Legendaarisen 1000 Lakes Rallyn luokkavoitto irtosi minuutin marginaalilla! Toiseksi samanlaisella Micralla ajoi Anssi Koskela.

" - Kiva päivä ja kelikin oli hyvä, joskin melko kuuma oli. Ajo tuntui hyvälle ja riskejä ei edes tarvittu, perusvauhti tuntuu riittävän mikä on positiivista. Ykkösellä pysähtyminen harmitti ja sen jälkeen tulimme hetken melko lujaa seuraavaan risteykseen jossa oli orastavaa tilannetta, ei mitään mullistavaa kuitenkaan. Kahdella viimeisellä nelosvaihde takkusi, sen sai päälle ainoastaan 5.vaihteen kautta. Uudet säiliötolpat tuntuivat todella hyville ja kokeilussa olivat myös toisen merkkiset renkaat, jotka toimi myös moitteetta. Tästä on hyvä jatkaa! "

YHTEISTYÖSSÄ

Satakunnankatu


Aro Solutions - Edullisia ja toimivia kotisivuratkaisuja.
AUTOKORJAAMO
TMI JANNE VESANEN
Puh. 0400-925553
NOKIA